Overview

De werkgroep heeft de volgende delen van de Regels voor de titelbeschrijving, die in Nederland zijn uitgegeven door de FOBID, bekeken:

De inventarisatie van de beschrijvingsregels voor specifieke materialen is vooral gebeurd in zoverre het afwijkingen van de huidige praktijk betreft. RT/NS en RT/S zijn leidend geweest.

De Werkgroep Richtlijnen RDA heeft een aanzienlijk aantal aandachtspunten voor het werken met RDA in de praktijk, op een rijtje gezet. De punten waarin RDA afwijkt van de Regels voor de titelbeschrijving zijn geïnventariseerd. Tevens zijn verwijzingen opgenomen naar verwante paragrafen uit de Regels voor de titelbeschrijving.

De Werkgroep Richtlijnen RDA heeft de volgende hoofdstukken van de RDA Toolkit besproken:

De overige hoofdstukken heeft de Werkgroep Richtlijnen RDA nog niet besproken. De werkgroep heeft zich geconcentreerd op de voor dit moment meest belangrijke onderdelen van de RDA Toolkit. De overige hoofdstukken kunnen in een later stadium alsnog op de agenda worden gezet.
De Werkgroep Richtlijnen RDA heeft in dit rapport geen aandacht besteed aan de Appendices I t/m L over Relationship Designators, omdat men in internationaal verband bezig is om de RDA Relationship Designators en de MARC relator codes op elkaar af te stemmen.

Een belangrijk verschil tussen RDA en RT is dat RDA de elementen van een bibliografisch record beschrijft, zonder zich uit te laten over de interpunctie e.d. tussen de diverse elementen; in RT is dat wel het geval en wordt de ISBD interpunctie voorgeschreven.

Onderstaande inventarisatie is ook van belang voor de verschillende systeemleveranciers. Er zal een vertaalslag naar de verschillende systemen en catalogiseerformaten nodig zijn. Onderstaand overzicht is als volgt opgebouwd:

De volgende punten zijn van belang bij de interpretatie van het overzicht: